Ένας καλλιτέχνης από το Τόκιο κατάφερε να εισέλθει στο βιβλίο Guinness των παγκόσμιων ρεκόρ αφού έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφο του χρησιμοποιώντας το Google Earth.

Η πρόταση του Yasushi Takahashi ήταν το μεγαλύτερο σχέδιο GPS στην ιστορία κι η Google πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα την απίστευτη ιστορία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Η ιδέα της πρότασης ήρθε στον Yasushi σχεδόν πριν από έντεκα χρόνια. Το 2008 άρχισε να ασχολείται σε ένα σχέδιο GPS χρησιμοποιώντας το Google Earth.

Μετά από δέκα χρόνια προσεγμένων υπολογισμών, ταξιδιών και σχεδιασμού, ο Yasushi αποφάσισε να ενσωματώσει την τέχνη στην πρότασή του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η τέχνη του GPS είναι μια διαδικασία δημιουργίας ψηφιακών σχεδίων μεγάλης κλίμακας ταξιδεύοντας με μια συσκευή GPS. Σύμφωνα με την Google, η τέχνη απαιτεί κάποιον να ακολουθήσει μια προκαθορισμένη διαδρομή που μπορεί να μεταφορτωθεί στο Google Earth. Η διαδρομή μπορεί να πάρει τη μορφή γραμμάτων, αν τη χαρτογραφήσει με αυτόν τον τρόπο.

Εκεί είναι όπου ο Yasushi έδειξε τη δημιουργικότητά του και έγραψε ένα τεράστιο «Marry Me», δηλαδή «Παντρέψου με» σε όλο τον χάρτη της Ιαπωνίας.

Το ταξίδι, ωστόσο, δεν ήταν εύκολο, καθώς ο Yasushi έπρεπε να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να ταξιδέψει από το νησί Hokkaido στις ακτές του Kagoshima. Ταξίδεψε για έξι μήνες και κάλυψε συνολική απόσταση 7.000 χιλιομέτρων για να σχηματίσει την πρόταση η οποία περιελάμβανε επίσης ένα σχέδιο καρδιάς.

Τώρα έρχεται το μεγαλύτερο ερώτημα της ιστορίας. Η κοπέλα του είπε ναι;

«Ένιωσα τη μεγαλύτερη αγάπη στον κόσμο» είπε η «νύφη» στο South China Morning Post.

Φυσικά και είπε ναι!

*Διαβάσαμε την είδηση στο reader.gr