Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε στην πόλη ένας ουρανοξύστης αποκλειστικά για τένις;

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές άθλημα όσο το ποδόσφαιρο, αλλά, οι λάτρεις του παθιάζονται και αγαπούν να βρίσκονται στα κορτ. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι φαν του τένις τη δυνατότητα να παίζουν όταν θέλουν, με αποτέλεσμα η ανάγκη για τη δημιουργία κορτ στο αστικό περιβάλλον να προκύπτει σε πόλεις του κόσμου.

Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε ο Ιταλός αρχιτέκτονας, Carlo Ratti, εμπνεύστηκε το Playscaper, έναν ουρανοξύστη ύψους περίπου 91,5 μέτρων με οκτώ γήπεδα τένις. Με αυτή την ιδέα, ο αρχιτέκτονας φιλοδοξεί να καταστήσει τα γήπεδα τένις πιο προσβάσιμα στις αστικές περιοχές, όπου ο τόπος άθλησης αποτελεί, συχνά, «θέμα».

Ο ουρανοξύστης των 5.500 τ.μ. θα κατασκευαστεί από ελαφρύ ανοξείδωτο ατσάλι και εμπνέεται από το εξωτερικό κέλυφος ενός διαστημικού σκάφους που δημιουργήθηκε από το Broad.

«Αυτό το έργο δεν θα δημιουργούσε μόνο ένα νέο εικονίδιο για τους λάτρεις των σπορ. Επίσης πειραματίζεται με έναν νέο τύπο δημόσιου χώρου, που εκτείνεται κάθετα και όχι οριζόντια», αναφέρει ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Carlo Ratti, ιδρυτής του CRA και διευθυντής του MIT Senseable City Lab.

«Ο ουρανοξύστης είναι εύκολος στην εγκατάσταση και αποσυναρμολόγηση και μπορεί να μετακινηθεί. Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση ταιριάζει στον κυκλικό χαρακτήρα των σημερινών αθλητικών αγώνων, οι οποίοι μετακινούνται από τοποθεσία σε τοποθεσία καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους », προσθέτει.

Σύμφωνα με το Yanko Desingn. το έργο έχει αναπτυχθεί για το RCS Sport, μια εταιρεία αθλητισμού και μέσων που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ιταλία στον αθλητικό τομέα, ως μέρος της ομάδας RCS MediaGroup.

Μια σούπερ ιδέα από τον Ιταλό αρχιτέκτονα / Φωτογραφία: Instagram @crassociati

*Διαβάσαμε την είδηση στο iefimerida.gr