Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο πρόκειται να πετάξει στον ουρανό για πρώτη φορά. Το Cessna Caravan, εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα, αναμένεται να βρεθεί στον αέρα για 20-30 λεπτά πάνω από την πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει εννέα επιβάτες, αλλά στην εναρκτήρια πτήση θα βρεθεί μόνο ένας πιλότος μέσα στο πιλοτήριο, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 114 μίλια/ώρα.

Ο κατασκευαστής κινητήρων, magniX, ελπίζει ότι το αεροσκάφος θα μπορέσει να λειτουργήσει και για εμπορικές πτήσεις έως το τέλος του 2021 και να έχει εμβέλεια 100 μιλίων.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η αεροπορία ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πηγές εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα που επιβάρυναν σημαντικά το περιβάλλον.

Πολλές εταιρείες εργάζονται αυτή την ώρα για την κατασκευή ηλεκτρικών αεροπλάνων, αν και ακόμα απαιτούνται σημαντικές ανακαλύψεις για την μείωση του βάρους των μπαταριών ώστε τα μεγάλα αεροπλάνα να μπορούν να πετάξουν μόνο χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια.

Άλλες πηγές ενέργειας που δοκιμάζονται περιλαμβάνουν στοιχεία καυσίμου υδρογόνου και βιοκαύσιμα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο huffingtonpost.gr