Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα κι έχεις ετοιμάσει έναν οδηγό για τα μέρη που θα επισκεφθείς. Από το Α ως το Ω της λίστας που κυριαρχεί στο μυαλό σου, δεν μπορεί να μην έχεις συμπεριλάβει μέσα σε αυτή εκείνο το όνομα που βλέπεις να κυριαρχεί σε όλα τα check in των φίλων σου στα social media.  Φίλοι που επισκέπτονται αραιά και που την Αθήνα, άλλοι που την τιμούν συχνότερα και οι κάτοικοι της,  που επιμένουν να επιλέγουν για τον καφέ, το ποτό, το φαγητό ή τη διαμονή τους το «A for Athens».  Κι όχι άδικα….

Το «A for Athens» θα το επισκεφθείς για πολλούς λόγους, αλλά εκείνος που θα κυριαρχεί πάντοτε είναι ότι στη θέα του φυλακίζονται οι ωραιότερες εικόνες της πόλης.  Αντικρίζει την Ακρόπολη, την πλατεία Μοναστηρακίου και την Πλάκα και  τα  πέντε εκατομμύρια check in μέχρι στιγμής στα social media, αποδεικνύουν πόσο μας μαγεύει η οπτική από τα δωμάτια ή το roof top του.

Όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας κι αν επιλέξεις να το επισκεφθείς, νέες εικόνες θα παρελαύνουν μπροστά σου, καθώς και διαφορετικές παρουσίες καθημερινά.  Ο σχεδιασμός του minimal, για να ενισχύει την οπτική σου, αλλά οι γεύσεις  εντυπωσιακές. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα από το μενού και ήταν όλα απολαυστικά! Μας υποδέχθηκαν με το χαμόγελο και  βρεθήκαμε σ’ έναν από τους αναπαυτικούς του καναπέδες, να χαζεύουμε με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού, το υπέροχο αυτό σημείο που μπορείς ν’ αγναντεύεις την κληρονομιά της πόλης και τον σύγχρονο πολιτισμό της ταυτόχρονα.

Ίσως το «A for Athens» να μην είναι ένα μικρό «διαμαντάκι»  που ανακαλύψαμε σε μια γειτονιά της Αθήνας για να σου προτείνουμε, αλλά είναι σίγουρα ένας μεγάλος θησαυρός και μια όαση σε μια πόλη γεμάτη  υποχρεώσεις και πρέπει να σου υπενθυμίζουμε πως βρίσκεται εκεί, στο κέντρο της, με εύκολη πρόσβαση από παντού, έτοιμος να σου δώσει τη δύναμη και την όρεξη για να συνεχίσεις δημιουργικά τη μέρα σου. Κι αυτό, πρέπει να βαθμολογείται το λιγότερο με ένα άλφα με τόνο!