Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Πριν επτά χρόνια, σ’ ένα πρόγραμμα που εργαζόταν με παιδιά μετά το σχολείο, η Megs Yunn συνάντησε ένα 11χρονο κορίτσι που της είπε πως δεν έκανε ποτέ το δικό της πάρτι γενεθλίων, ούτε είχε ποτέ δική της τούρτα.

Το γεγονός αυτό τη σημάδεψε και σκεπτόμενη πως θα υπήρχαν κι άλλα παιδιά όπως η μικρή Beverly, αποφάσισε να ιδρύσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα δίνει χαρά σε παιδιά που δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να κάνουν το δικό τους πάρτι.

Έτσι από το 2011 η ομάδα του «Beverly’s Birthdays» ξεκίνησε να επισκέπτεται καταφύγια αστέγων κι άλλες περιοχές του Pittsburgh των ΗΠΑ όπου υπήρχαν άστεγοι, με σκοπό να διοργανώνουν πάρτι στα παιδιά που βρίσκονταν εκεί.  

Μέχρι σήμερα έχουν βοηθήσει 30.000 παιδιά να ζήσουν ένα μικρό όνειρο, ενώ πρόσφατα κατάφεραν να μεταμορφώσουν ένα παλιό φορτηγό σε «Μπουτίκ Γενεθλίων», καθώς εκτός από τις τούρτες τα φαγητά και τα παιχνίδια, κατάλαβαν πως τα παιδιά χρειάζονταν κάτι ακόμα κι αυτό ήταν καινούρια ρούχα.

Σε κάθε πάρτι τα παιδιά έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίρνουν μια ολοκαίνουρια τσάντα και να βάζουν μέσα όποια ρούχα επιθυμούν, δίνοντάς τους ακόμη έναν λόγο να νιώθουν όμορφα.

Απίθανες ιδέες όπως αυτή της Megs Yunn γίνονται πράξη, γιατί τα λαμπερά παιδικά ματάκια δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους κι αν μπορούμε να προσφέρουμε έστω και το ελάχιστο σε αυτά, ας το κάνουμε με χαρα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.pointparknewsservice.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου