Δυο ομάδες χιμπατζήδων, που βυθίστηκαν στη μοναξιά και την ανία εν μέσω πανδημίας, βρήκαν νέο τρόπο να διασκεδάζουν χάρη σε μια πρωτότυπη ιδέα: καθημερινές βιντεοκλήσεις στο Zoom.

Τα ζώα, που φιλοξενούνται στο Dvur Kralove Safari Park και έναν άλλο ζωολογικό κήπο της πόλης Μπρνο στην Τσεχία, υποφέρουν ως αποτέλεσμα των lockdown στη χώρα, λόγω της έλλειψης επισκεπτών.

Το προσωπικό σημειώνει πως για τόσο ευφυή ζώα, η διάδραση είναι ζωτικής σημασίας στην ευτυχία και την ευζωία τους.

«Στην αρχή πλησίασαν την οθόνη με αμυντικές ή απειλητικές χειρονομίες, υπήρξε διάδραση», είπε η Gabriela Linhartova, φύλακας στο Dvur Kralove, μιλώντας στο CNN.

«Έκτοτε έχουν περάσει στη φάση “παίζω στον κινηματογράφο” ή “βλέπω τηλεόραση”. Όταν βλέπουν μια έντονη κατάσταση, είναι σαν να τους σηκώνει από τον καναπέ, όπως εμείς όταν παρακολουθούμε ένα ζωντανό αθλητικό γεγονός», προσθέτει.

Ανάμεσα στους χιμπατζήδες είναι οι Faben, Gina και Mary, που έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν ψηφιακά άλλους πιθήκους σε διαφορετικό ζωολογικό κήπο της χώρας για αρκετές ώρες μες στη μέρα.

Οι χιμπατζήδες έχουν υιοθετήσει επίσης διάφορες ακόμη ανθρώπινες συμπεριφορές όπως να μασουλάνε καρύδια ενώ παρακολουθούν μια δράση.

Οι βιντεοκλήσεις, που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Dvur Kralove Safari Park, θα γίνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε θα επαναξιολογηθεί αν θα συνεχιστούν.

*Διαβάσαμε την είδηση στο lifo.gr