Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Εκπαιδευτικοί στο Niota Elementary School του Tennessee στις ΗΠΑ, δημιούργησαν μια ντουλάπα σε μια παλιά αποθήκη του σχολείου με είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και παπούτσια, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Την ιδέα συνέλαβαν κι υλοποίησαν δυο δασκάλες του νηπιαγωγείου, η Vanessa Bateman και η Heather Malick, που συστεγάζεται με το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, για να μη νιώθουν μειονεκτικά και να είναι ξένοιαστα όσα παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθεύονται τα παραπάνω προϊόντα.

Το αυτοσχέδιο «μαγαζάκι» επιτρέπει στους μαθητές να παίρνουν ό,τι χρειάζονται μακριά από τα βλέμματα άλλων συμμαθητών τους. Συνολικά στο σχολείο φοιτούν 600 παιδιά και το επισκέπτονται περίπου 10 την εβδομάδα, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα της ύπαρξής του.

Όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στη ντουλάπα, έχουν φροντίσει να τα παρέχουν γονείς κι επιχειρήσεις έτσι ώστε να μη στερείται κανένα παιδί τ’ αυτονόητα, βοηθώντας τα ν’ αποβάλλουν τις έννοιες της καθημερινότητας ώστε να συγκεντρώνονται καλύτερα στα μαθήματά τους.   

Πολλές φορές οι αριθμοί των ερευνών υποτιμούν τα πραγματικά μεγέθη των οικογενειών που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, γι’ αυτό και πολλοί είναι οι πολίτες που αναλαμβάνουν δράση ώστε να βοηθούν ανθρώπους που οι κοινωνικές παροχές των κρατών σε πολλές περιπτώσεις παραβλέπουν.

Αυτός ο όμορφος και διακριτικός τρόπος παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, έχει βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία στις ΗΠΑ δίνοντας μια μικρή ανάσα στα παιδιά, που κι εκείνα με τη σειρά τους στο μέλλον θ’ αναπαράξουν όσα εμείς σήμερα τους προσφέρουμε.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com