Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Οι πολύωρες και μακρινές πτήσεις είναι ό, τι πιο κουραστικό μπορεί να τύχει στον καθένα μας. Πόσο μάλλον αν πρέπει να ζήσεις την εμπειρία τους φροντίζοντας ταυτόχρονα κι ένα μωρό κι οι αντοχές σου πρέπει να είναι μεγάλες για να βγάλεις εις πέρας τις δυσκολίες του πολύωρου ταξιδιού.

Μία μητέρα από την Νότια Αφρική, η Kate Whalley – Hands, στάθηκε τυχερή στην 15ώρη πτήση της από τη Νέα Υόρκη στο Γιοχάνεσμπουργκ, αφού είχε τη βοήθεια που χρειαζόταν από μια αεροσυνοδό, τη Mavis Xotongo. Η Mavis, με δική της πρωτοβουλία ανέλαβε να φροντίσει την κόρη της Kate και να την ξεκουράσει για λίγο, εντυπωσιάζοντας τη μητέρα κι όσους βρέθηκαν στην πτήση.

«Μία 15ώρη πτήση δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν γονιό που ταξιδεύει μαζί με το παιδί του. Χθες  όμως, ένιωσα ιδιαίτερη περηφάνια για τη Νότιο Αφρική καθώς η Mavis (η αεροσυνοδός της πτήσης μου από τη Νέα Υόρκη στο Γιοχάνεσμπουργκ) πήρε στην αγκαλιά της την Imogen κι άρχισε να εξυπηρετεί τους υπόλοιπους επιβάτες ενώ εγώ είχα χρόνο να γευματίσω ήσυχα. Μόλις 15 λεπτά αργότερα η Imogen είχε αποκοιμηθεί κι η Mavis μου την επέστρεψε. Mavis, είσαι υπέροχη κι ειλικρινά σ’ευχαριστώ. Το εκτιμώ αφάνταστα.» ανήρτησε η νεαρή μητέρα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Το  γεγονός μας αποδεικνύει περίτρανα πως πολλές φορές ένας άγνωστος άνθρωπος μπορεί να« μπει στη θέση σου» και να σου προσφέρει τη βοήθεια που ούτε οι οικείοι σου δε σκέφτηκαν να σου προσφέρουν. Την ενσυναίσθηση, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, τις συναντάς όλο και πιο σπάνια αλλά βρίσκονται παντού. Ακόμη και πάνω από τα σύννεφα…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com