Γράφει η Λυδία Βήτα

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες καλό σεξ; Όχι εκείνη τη μέτρια που απλά τελείωσες  για να τελειώσεις. Την τελευταία φορά. Την καλή. Εκείνη που έτρεμαν τα χέρια σου κι ο εγκέφαλός σου είχε μουδιάσει.

Ναι. Ακριβώς. Για εκείνη τη φορά μιλώ. Εκείνη τη φορά που το συζητούσες με την παρέα σου και το μόνο πράγμα που μπορούσες να πεις σε λέξη ήταν «A-ΠΕ-ΡΙ-ΓΡΑ-ΠΤΟ».

Εν έτη 2018 (πω πω, πότε φτάσαμε εδώ παναγία μου; ) το σεξ ως σεξ, δηλαδή ως πράξη, είναι τόσο εύκολο να το βρεις που έχεις χάσει λίγο έως πολύ το ενδιαφέρον του. Είναι πιο εύκολο να βρεις σεξ, παρά ντομάτες στην λαϊκή με 0,50 λεπτά το κιλό. Ειλικρινά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, συνειδητοποιείς  μέρα με την μέρα, πως ο κόσμος εκεί έξω, έχει πρόβλημα. Αν όχι όλοι τότε τουλάχιστον το 80% του ενήλικου πληθυσμού. Πάντα έτσι τόσο βλαμμένοι ήταν όλοι; Απορώ.

Με το σεξ να είναι τόσο εύκολο πια, υπάρχει μία άλφα ποσότητα πληθυσμού που ξενερώνει εύκολα όταν ένα ωραίο παρουσιαστικό συνοδεύεται με ένα στόμα βατράχου.

Μπορεί να είσαι ίδιος ο Johnny Depp, ίδια η Monica Belluci, ίδιος – ίδια με όποιον θέλετε εσείς να είναι ο εκκολαπτόμενος σύντροφος παύλα φλερτ που ανταλλάσετε βλέμματα πολλά υποσχόμενα τόση ώρα, αλλά αν ανοίγει το στόμα του και το μόνο πράγμα που σε λυτρώνει ως σκέψη εκείνη την στιγμή είναι η αυτοκτονία, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Ρε παιδιά, γιατί ρε παιδιά δεν μπορείτε να κάνετε μία κουβέντα; Γιατί όλοι έρχεστε και προσπαθείτε να πιάσετε συζήτηση με ό,τι πιο κλισέ κυκλοφορεί στην πιάτσα; Ήθελα να ήξερα αν υπάρχει κάποιο κουτί, στο οποίο μέσα όλοι οι «γκουρού» των σχέσεων σας γράφουν σε χαρτάκια τι να πείτε και τυχαίνουν όλα να είναι πιο καρμπόν κι από το καρμπόν.

Πάνε οι εποχές που έβλεπες ένα ωραίο κορμί και δεν σ’ ενδιέφερε το περιεχόμενο. Όπα, όπα. Δεν είπαμε ο άλλος να μην βλέπεται. Αλλά τέλος πάντων ένα όμορφο παρουσιαστικό είναι και καθαρά υποκειμενικό. Η επικοινωνία λείπει. Όχι η Barbie και ο John – john.

Αυτές οι φιγούρες μοντέλων θεωρώ πως με τον καιρό ξεθωριάζουν.

 Το ζήτημα είναι να υπάρχει ένα ωραίο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι ενηλίκων. Ένα παιχνίδι που να το σκέφτεσαι μετά. Το παιχνίδι της λεγόμενης ατάκας που σ’ εξιτάρει. Τι να τον κάνεις τον άλλον όταν δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον ορισμό του φασίστα από τον αναρχικό;

Tι να κάνεις μ’ ένα καλό κορμί, όταν δεν υπάρχει χημεία.

Άντε κι έπεσες στο κρεβάτι, άντε και βόγκηξες και κατάφερες να «ξαλαφρώσεις». Άντε κι έκανες κι ένα τσιγάρο μετά το κρεβάτι. Αν δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να σου ανοίξει το μυαλό, τότε για ποιο σεξ μιλάμε ακριβώς;

Οι άνθρωποι που μπορούν να σε πλησιάσουν με τις λέξεις τους, να σε κάνουν ν’ ανυπομονείς και ν’ αναρωτιέσαι για το ποια θα είναι η επόμενη ατάκα, είναι οι πιο σεξουαλικοί από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Είναι έξυπνοι, εύστροφοι και δυναμικοί.

Αυτοί είναι άνθρωποι και για να πλαγιάσεις μαζί τους και για να συναναστρέφεσαι. Αυτοί είναι άνθρωποι που όταν κάνεις σεξ μαζί τους μία φορά, είναι πάντα αρκετή. Εκτός αν… μπορείς να τους συναντήσεις και παραπάνω από μία φορά.