Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Μια μέρα που ο Andy Patel βρισκόταν στη δουλειά του πίσω από το ταμείο ενός βενζινάδικου στο Salina του Κάνσας, ένας πελάτης ήρθε για να ελέγξει τρία λαχεία. Μετά τον έλεγχο των δύο πρώτων, τα οποία δεν είχαν κάποιο κέρδος, ο Andy άφησε τον πελάτη να φύγει, ξεχνώντας να ελέγξει το τρίτο.

Όταν το συνειδητοποίησε το έκανε αμέσως. Εκείνη ήταν κι η στιγμή που είδε πως το δελτίο όχι μόνο ήταν κερδοφόρο, αλλά τα κέρδη του άγγιζαν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων! Ο νεαρός ειδοποίησε τον αδερφό του Kal Patel, αποφασισμένος να εντοπίσουν τους πελάτες και να το παραδώσουν.

«Δεν ήξεραν πως είχαν το νικητήριο δελτίο, οπότε δε θα το μάθαιναν ποτέ αν δεν τους το παραδίδαμε» δήλωσε ο Kal και συμπλήρωσε «Αλλά τότε θα έπρεπε να ζήσουμε με την ενοχή για όλη μας τη ζωή». Όταν ο Andy περιέγραψε τους πελάτες στον Kal, κατάλαβε πως τους γνώριζε, καθώς ήταν μακροχρόνιοι πελάτες.

Ο Kal τότε πήγε ως τη γειτονιά του ζευγαριού χωρίς να γνωρίζει το σπίτι τους, όμως θυμόταν το αυτοκίνητό τους. Μην μπορώντας να το εντοπίσει πουθενά, σκέφτηκε να πάρει το δρόμο της επιστροφής και τότε για καλή του τύχη είδε το όχημά τους έξω από τη γειτονιά. Αφού τους ακολούθησε, κάποια στιγμή που σταμάτησαν ο Kal τους έδειξε τα κέρδη τους. «Άρχισαν να τρέμουν. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!».

Ο Andy κι ο Kal πιστεύουν στις καλές πράξεις και δήλωσαν πως ένιωσαν πολύ όμορφα που συνέβη κάτι τέτοιο στη ζωή τους. Η πράξη τους καταρρίπτει ιδιοτελείς αξιώσεις που πολλοί άνθρωποι επικαλούνται σε σχέση με τα χρήματα, δείχνοντας σε όλους μας πως είμαστε ικανοί να κάνουμε το καλό σε όποια κατάσταση κι αν βρεθούμε.