Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Κι όμως, υπάρχουν στις μέρες μας άνθρωποι που όσα χρήματα κι αν εισπράττουν από τη δουλειά τους έχουν ως γνώμονα στη ζωή τους το κοινό καλό και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Ένας από αυτούς είναι κι ο James Minns, ιδιοκτήτης φανοποιείου στο Newcastle της Αγγλίας όπου βγαίνοντας να γιορτάσει τα γενέθλια του με την σύζυγο του και τους φίλους του συνάντησε έναν άστεγο του οποίου κι άλλαξε τη ζωή.

Ο άστεγος αυτός, εν ονόματι, Ryan Davidson, πλησίασε τον νεαρό επιχειρηματία ικετεύοντας τον να του δώσει κάποια χρήματα για να επιβιώσει. Ο Minns εκτός από το γεγονός ότι του έδωσε 20 λίρες για να φάει και να πιει κάτι, άρχισε να του κάνει ερωτήσεις για τη ζωή του και για το πώς έφτασε στο σημείο να είναι άστεγος.

Ο Davidson του εξήγησε πως για τρία χρόνια ήταν άνεργος και συνεπώς άστεγος ενώ την χρονική αυτή περίοδο δεν είχε καμία επαφή με την οικογένεια του. Ο Minns, λοιπόν, ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία του και τον ρώτησε τι θα έκανε αν κάποιος του πρότεινε να εργαστεί. Ο άστεγος, φυσικά, απάντησε πως θα δεχόταν με μεγάλη του χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο επιχειρηματίας του ανακοίνωσε τότε πως ξεκινάει δουλειά στο φανοποιείο του τη Δευτέρα που ακολουθούσε, στις 7 το πρωί. Και οι δύο μαζί έβγαλαν μία selfie για να επισφραγίσουν τη συμφωνία και στη συνέχεια ο Minns την ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξιστορώντας στη λεζάντα το περιστατικό.

Χιλιάδες άτομα που είδαν το post εκτός από το να δίνουν συγχαρητήρια στο Minns, προσέφεραν δουλειά αλλά κι οποιαδήποτε άλλη βοήθεια στον Davidson. Ένας συγγενής του, μάλιστα, άφησε το τηλέφωνο του ώστε ο νεαρός άστεγος να επικοινωνήσει μαζί του άμεσα.

Σημαντική απογοήτευση για όλους ήταν, όμως, το γεγονός ότι ο Davidson δεν πήγε στη δουλειά τη Δευτέρα χωρίς καν να απαντήσει στα τηλεφωνήματα του Minns. Την επόμενη μέρα, ωστόσο, μία άλλη φωτογραφία των δύο αντρών στο προφίλ του Minns έδωσε και πάλι χαρά σε όσους γνώριζαν το γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ο Davidson έπρεπε τη Δευτέρα που του είχε προταθεί η δουλειά να πάει σε μία συνάντηση που θα έκρινε το μέλλον της στέγασης του κι όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε να την αμελήσει.

«Αγαπώ τη δουλειά μου και νιώθω σαν να βρίσκομαι σε μία μεγάλη οικογένεια. Δεν έχω γνωρίσει πιο ευγενικό και πιο γενναιόδωρο άνθρωπο από τον James Minns» δηλώνει ο ίδιος με χαρά κι ενθουσιασμό για τη νέα του ζωή.

Μακάρι κάθε μέρα ένας άστεγος να συναντά έναν «φύλακα άγγελο» όπως ήταν ο Minns για τον Davidson.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.goodnewsnetwork.com