Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Τη Ρένα Μόρφη είχα την τύχη να την απολαύσω από κοντά στη γενέτειρα μου, σ’ ένα αξέχαστο για μένα κι όσους παρευρέθηκαν σε αυτό, live των Imam Baildi. Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία και μόνο λέξη για να χαρακτηρίσω εκείνο το βράδυ θα ήταν η λέξη «ενέργεια».

Απίστευτα θετικά vibes κι ασταμάτητη ενέργεια μεταφερόταν από τη σκηνή προς όλους τους επισκέπτες της μουσικής παράστασης και μια Ρένα Μόρφη στο κέντρο της να μας θυμίζει μ’ ένα τρόπο διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει, στίχους κι ήχους που έχουν γραφτεί χρόνια πριν κι ακόμη μας συγκινούν, μας εντυπωσιάζουν, μας διασκεδάζουν…

Έχει τελειώσει σπουδές στο Ιστορικό Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρόλο που αφιερώθηκε στη μουσική θεωρεί πως όπως κι η ιστορία διδάσκει μέσα από το παρελθόν πολλά πράγματα για τον άνθρωπο, έτσι κι η μουσική καταφέρνει το ίδιο μέσα από τις μουσικές της παρακαταθήκες που αφήνει ο κάθε δημιουργός «κέρασμα» στον χρόνο.

«Σούλη Ανατολή» είναι ο τίτλος του πρώτου της προσωπικού album. Η Σούλη είναι μια περσόνα που εκφράζει κάτι διαφορετικό και πιο προσωπικό για εκείνη αφού σαν Ρένα παραμένει πάντα αναπόσπαστο μέλος των Imam Baildi. Στον νέο της δίσκο θα συναντήσεις την αγάπη της για το λαϊκό τραγούδι συνδυάζοντας τη με latin επιρροές.

Ποιος δεν έχει απολαύσει τη φωνή της στα τραγούδια των Imam Baildi και ποιος δεν έχει χορέψει και σιγοτραγουδήσει το «Όταν σου χορεύω» από τον νέο της δίσκο; Η Ρένα Μόρφη μας αρέσει με παρέα τους Imam Baildi, solo  σαν Σούλη Ανατολή κι ακόμη περισσότερο όταν αποφασίζει να μοιραστεί μαζί μας συναισθήματα και σκέψεις μέσα από 20 ρήματα που χάρη σε αυτά θα μάθουμε περισσότερα για εκείνη…

Συνέλεξη


Αγαπώ τα ταξίδια.

Ευγνωμονώ τους Imam Baildi που μαζί τους έχω γνωρίσει όλη την Ελλάδα κι άλλες 25 χώρες του κόσμου, μέχρι τώρα.

Απολαμβάνω να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι όποιον αγαπάει τις γάτες.

Ακούω παλιές ηχογραφήσεις από λαϊκά και λάτιν και πεταρίζει η καρδιά μου.

Αισθάνομαι τυχερή που έχω δίπλα μου ανθρώπους με κοινή αισθητική κι όραμα.

Ανυπομονώ για τον δεύτερο προσωπικό μου δίσκο.

Ζηλεύω αυτούς που τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν.

Συγχωρώ
ακόμη κι ανθρώπους που δε θα έπρεπε, αρκεί να περάσουν δύο μήνες.


Μεθώ
πολύ εύκολα. Με μια μπίρα!

Έλκομαι από ανθρώπους που θαυμάζω.

Ελπίζω να προλάβει η γενιά μου να ζήσει κάποια χρόνια ακμής, χωρίς κρίση.

Χαίρομαι
που έχω καταφέρει να κάνω αυτό που αγαπώ χωρίς καμία έκπτωση.

Πληγώνομαι με την κακοποίηση των ζώων.

Προβληματίζομαι που η μόδα επιτάσσει να μην αναδεικνύεις την προσωπική σου ομορφιά αλλά να προσπαθείς να μοιάσεις σ’ ένα πολύ συγκεκριμένο και μονοδιάστατο πρότυπο.

Βασανίζομαι όταν χρειάζεται να ξυπνήσω νωρίς.

Διασκεδάζω
με αμερικάνικες κωμωδίες νευρωτικού χαρακτήρα, όπως τo «Curb your enthusiasm» και το «30 Rock».

Εμπνέομαι από φωτογραφίες παλιών stars του Hollywood.

Μπερδεύομαι με την πλασματική οικειότητα των social media.

Αμφιβάλλω για το αν θα γευτούν ποτέ τα παιδιά μας μια αληθινή φράουλα.