Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Οι τσάντες  Kubique είναι πρωτότυπες, ιδιαίτερες , με τον δικό της χαρακτήρα η καθεμιά. Ξέρουν ότι πρόκειται να τις κρατήσουν άνθρωποι ξεχωριστοί,  γι’ αυτό και δημιουργούνται βήμα-βήμα με μεγάλη προσοχή και δεξιοτεχνία για εσάς…

Η δημιουργός τους, η Μαρίνα Καρανίκα, επέλεγε συχνά το μαύρο χρώμα για τις εμφανίσεις της  και η ανάγκη της για εντυπωσιακά και ιδιαίτερα αξεσουάρ, γινόταν όλο και πιο έντονη. Αυτή η επιθυμία για χρώμα, που θα έδινε έναν άλλο χαρακτήρα στο ντύσιμό της, ήταν αυτή που την οδήγησε στη σκέψη πως η αγορά χρειάζεται αξεσουάρ έντονα σε χρώμα και σχέδια, που θα κάνουν τις μονότονες εμφανίσεις μας ν’ αποκτούν ενδιαφέρον.

Το κίνητρο είχε βρεθεί, το ίδιο και το αξεσουάρ. Τι πιο αγαπημένο στις εμφανίσεις μας από την τσάντα που κρατά το χέρι μας; Σ’ εκείνη λοιπόν έπρεπε να εστιάσει! Ακόλουθος της φράσης του Henry David Thoreau «ο κόσμος δεν είναι παρά ένας καμβάς για τη φαντασία μας» το μόνο που έμενε ήταν να βρει το υλικό από το οποίο θα ήταν φτιαγμένος ο δικός της καμβάς.  Δεδομένου ότι η φαντασία της ήταν απεριόριστη, έπρεπε να επιλέξει το υλικό εκείνο που θα της επέτρεπε να δημιουργεί συνεχώς νέους εθισμούς για τις πελάτισσες της  και να «γεμίζει» από νέες εμπνεύσεις την ίδια. Και το βρήκε…

Σημείο εκκίνησης για εκείνη και την εταιρία, οι τσάντες που κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας πλαστικό που χρησιμοποιείται στη γραφιστική, με ματ υφή, που εμπλουτίζει και προστατεύει τα ψηφιακά εκτυπωμένα μοτίβα. Μοτίβα που συνθέτουν τις τσάντες Kubique και δεν επαναλαμβάνονται, γι’ αυτό και οι τσάντες ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους.

Κάθε τσάντα είναι εξ’ ολοκλήρου χειροποίητη, αποτελούμενη από εκατοντάδες μικρά κομμάτια που για να συνδεθούν και να φτάσει στο εντυπωσιακό της τελικό αποτέλεσμα θα χρειαστούν 4 με 5 ημέρες. Η σημασία που δίνεται στη λεπτομέρεια, την ποιότητα των υλικών, αλλά και στη σύνθεση των κομματιών της κάθε τσάντας, είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει και να διαφέρει από κάθε άλλη τσάντα που έχετε κρατήσει.

Τα περισσότερα σχέδια χαρακτηρίζονται από γεωμετρία και γραμμικότητα, όπως άλλωστε προδίδει το όνομα και το λογότυπο της εταιρίας. Οι τσάντες μπορεί να διαθέτουν έντονα χρώματα και να ξεχωρίζουν απλά και μόνο κρατώντας τις, αλλά η απλότητα και ο μινιμαλισμός κυριαρχούν στον σχεδιασμό τους, αφού η Μαρίνα Καρανίκα και ο Βασίλης Πάλλας, συνεργάτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρίας, δηλώνουν οπαδοί τους.

Φανατικοί της Kubique δηλώνουμε κι εμείς, έχοντας αποκτήσει ήδη μερικά κομμάτια από τη συλλογή των τσαντών της κι έχοντας ξεμυαλιστεί με άλλα τόσα που ευχόμαστε στο μέλλον να γίνουν δικά μας. Οι τσάντες αποτελούν τον αρχικό καμβά για την εταιρία, αλλά κάτι μου λέει  πως δε θα μείνουν μόνο σε αυτόν….

Τις τσάντες Kubique μπορείτε να τις βρείτε:

Site:  www.kubique.eu

Facebook:  facebook.com/kubiquebags

Instagram: kubique_bags