Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Ανάμεσά μας, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάθε στιγμή της ζωής τους με πάθος και φροντίζουν να το μεταδώσουν και στους γύρω τους. Τολμούν να πάνε τη σκέψη τους ένα βήμα πιο πέρα και μέσω του επαγγέλματος  που έχουν επιλέξει να κάνουν, καθώς και με όσα δημιουργούν, καταφέρνουν να προσφέρουν χαμόγελο στους συνανθρώπους τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Ρεβέκκα Γιαννοπούλου.

Η Ρεβέκκα είναι tattoo artist με ειδικότητα στο Μedical Τattoo. Λίγα χρόνια πριν, βιώνοντας την περιπέτεια υγείας μιας πολύ στενής της φίλης, η οποία υπέστη μαστεκτομή, αποφάσισε τις γνώσεις από τις σπουδές της στο Παρίσι και την μέχρι τότε πείρα της, να τα εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ώστε να κάνει –καταρχήν- τον δικό της άνθρωπο έστω και στο ελάχιστο λίγο πιο ευτυχισμένο.

Η ευαισθησία που τη διακρίνει ως άνθρωπο δε θα μπορούσε παρά να τη σπρώξει στο να εξελίσσεται συνεχώς πάνω στον συγκεκριμένο τομέα και να μιλάει με τη δουλειά της στην ψυχή των γυναικών, αλλά και όλων των ανθρώπων που την επισκέπτονται καθημερινά στο Chakana Tattoo. Έμαθε να ακούει και να νοιάζεται, για να δώσει τελικά στον καθένα,  εκείνο που χρειάζεται, ώστε αυτό που τον προβλημάτιζε στο σώμα του να πάψει να το κρύβει και να του προκαλεί δυσαρέσκεια.

Για εκείνη κάθε ενδιαφερόμενος δεν είναι ένας απλός καμβάς να ζωγραφίσει. Είναι μια ανθρώπινη ύπαρξη που έχει υποστεί ταλαιπωρία, κοιτώντας  πολλές φορές το θάνατο στα μάτια κι έχοντας καταφέρει να επιβιώσει. Μαστεκτομές, ουλές, εγκαύματα και σημάδια παραδίδονται στα χέρια της και της αφηγούνται την ιστορία τους. Από τη συγκεκριμένη αφήγηση και συνδυάζοντας τα στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός γίνεται και η επιλογή σχεδίου και χρωμάτων του τατουάζ.

Όσοι έρχονται -συστημένοι κυρίως- για να κάνουν μια πρώτη επαφή μαζί της, τις περισσότερες φορές είναι επιφυλακτικοί και στο πρόσωπο τους υπάρχει μια σκληρότητα, απόηχος της ταλαιπωρίας τους.  Κι όπως χαρακτηριστικά μας είπε η ίδια η Ρεβέκκα, συχνά χρησιμοποιούν τη φράση «τι να μου κάνει ένα τατουάζ τη στιγμή που γλίτωσα από του χάρου τα δόντια;». Δεν δακρύζουν, δε φοβούνται και δεν πιστεύουν, πως μπορούν η χρήση της μελάνης και τα χέρια ενός ανθρώπου να τους ανοίξουν τις πόρτες για να ξανασυναντήσουν τον εαυτό τους.

Πολλές φορές μάλιστα οι γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή, όπως της εμπιστεύονται, έχουν την πεποίθηση πως η θηλυκότητά τους και κατ’ επέκταση η σεξουαλικότητά τους χάθηκε μια για πάντα σ’εκείνο το χειρουργικό κρεβάτι.  Απέχουν από το σεξ κι είναι επιφυλακτικές ως προς την αντιμετώπισή τους από τους συντρόφους τους. Με την αποκατάσταση σχήματος και χρωματισμού θηλής καθώς και καλύπτοντας τα σημάδια της τομής μετά από μια χειρουργική επέμβαση  στην περιοχή του στήθους, η Ρεβέκκα δίνει με το δικό της τρόπο μια γερή γροθιά στα σημάδια από τον καρκίνο του μαστού και ξαναθυμίζει στις γυναίκες αυτές πόσο όμορφες κι επιθυμητές εξακολουθούν να είναι. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο όπου μια πελάτισσα μετά από το σχηματισμό θηλής, γύρισε σπίτι της και έκανε έρωτα με το σύζυγό της μετά από δύο χρόνια αποχής.

Τα δάκρυα στα μάτια των πελατών της και κυρίως των γυναικών που της εμπιστεύονται τα σημάδια τους, έρχονται όταν βλέπουν το αποτέλεσμα στον καθρέπτη. Είναι δάκρυα χαράς και ικανοποίησης, γιατί ένας άνθρωπος άγνωστος σε αυτούς μέχρι χθες κατάφερε να γεμίσει τη σκέψη τους με αισιοδοξία κι ελπίδα κι έδωσε σ’ αυτό που πίστευαν για «ελάττωμα» του κορμιού τους, μοναδική ομορφιά. Αυτό εισπράττει η Ρεβέκκα, αγκαλιάζοντας τους κάθε φορά που φεύγουν από το χώρο της με ήρεμα χαμογελαστά πρόσωπα.

Στην ερώτησή μας λοιπόν, ποιο συναίσθημα είναι το πιο σημαντικό για εκείνη, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική. «Η αγάπη φυσικά θα έχει για μένα πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μα η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη και η πίστη είναι εκείνα που με καθορίζουν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία, για να μπορώ να κοιτάζω τους άλλους στα μάτια».

Η ίδια και οι συνεργάτες της λοιπόν, σας περιμένουν στο Chakana Tattoo, εκεί όπου τα σημάδια σας μπορούν να πάψουν να μαρτυρούν μια άσχημη εμπειρία και στα χέρια τους να σβηστούν οι δυσάρεστες αναμνήσεις και να γεννηθούν ελπίδες.

«Chakana Tattoo»  Ξενοφώντος 23 –  Γλυφάδα  Τηλ. 6946 280222

www.chakana.gr

Φωτογραφίες άρθρου: Βαγγέλης Μασιάς