Γράφει η  Έφη Φωτεινού

Η Rachael Talibart ξεκίνησε τη καριέρα της ως δικηγόρος, αλλά το πάθος της να φωτογραφίζει κυριάρχησε και το 2000 εγκατέλειψε τη δικηγορία κι αφοσιώθηκε στη φωτογραφία. Το 2008 στηριζόταν πλήρως στη νέα καριέρα της. Η αριστοτεχνική της  ικανότητα σύλληψης των κυμάτων σε εξαιρετικά στιγμιότυπα, την έκανε κορυφαία εξωτερικό φωτογράφο.

Έμπνευση για το τελευταίο της έργο «Σειρήνες», αποτέλεσε η επίσκεψη της φωτογράφου στο Newhaven Beach στο Ανατολικό Σάσεξ,  το 2016. Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών από κύματα  που παριστάνουν μυθικές θεότητες.

Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ενός τηλεσκοπικού φακού και με την εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα που είχε το κλείστρο, στο 1/1000 του δευτερολέπτου.

Οι γρήγορες ταχύτητες κλείστρου επέτρεψαν στη Talibart να «παγώσει» το χρόνο και ν’ απαθανατίσει τα κύματα σαν εντυπωσιακές υδάτινες μορφές.

Medusa

Κάθε φωτογραφία έχει την ονομασία ενός μυθικού πλάσματος της θάλασσας, μιας θεότητας είτε ελληνικής, είτε πιο βόρειας, όπως είναι η σκανδιναβική. Για παράδειγμα, ονόμασε «Λόκι», τη φιγούρα που σχημάτισαν τα κύματα και της θύμισε τον Νορβηγό θεό και «Μέδουσα», τη μορφή που πήρε κάποιο άλλο κύμα και της θύμισε τη γοργόνα με τις όμορφες μπούκλες που η θεά Αθηνά μεταμόρφωσε σε φίδια.

«Τις μέρες που έβγαζα αυτές τις συγκεκριμένε φωτογραφίες, η θάλασσα ήταν όμορφη αλλά και τρομακτική», γράφει η Talibart για το  έργο της «Σειρήνες» και συνεχίζει: «Για μένα, ο ωκεανός θα είναι πάντα μια ισχυρή πηγή έμπνευσης».

Η Talibart θα παρουσιάσει ατομική έκθεση για το έργο της «Σειρήνες» στην Έκθεση Φωτογραφίας του Brighton τον Σεπτέμβριο του 2018 και το βιβλίο της «Σειρήνες» είναι επίσης διαθέσιμο για αγορά μέσω της ιστοσελίδας της.

Πάρτε μια «γεύση» στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Leviathan

Kraken

Anapos

Sedna

Nyx

Niobe

Raptor

Oceanus

Maelstrom

Ligeia

Poseidon Rising

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com

*Η Έφη Φωτεινού είναι blogger και μπορείς να τη διαβάζεις και στο www.nouazetamefountouki.gr