Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Σε κάποιο κανάλι της Βενετίας, οι γόνδολες κι οι γονδολιέρηδες έχουν το δικό τους βιβλιοπωλείο.  Ένας χώρος που θεωρείται πλέον αξιοθέατο, σας περιμένει στην επόμενη επίσκεψή σας στην πόλη του έρωτα, για ν’ ανακαλύψετε θησαυρούς.

Αν τυχόν πάτε Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ζευγάρι γαλότσες για να περιηγηθείτε στους χώρους της «Libreria Acqua Alta», μιας κι ο Σιρόκος προκαλεί την άνοδο της στάθμης τους νερού.

Μην ανησυχείτε όμως, διότι τα βιβλία δε βρέχονται και δεν κινδυνεύουν από το νερό, μιας και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου έχει φροντίσει για την τοποθέτησή τους σε ψηλότερα σημεία, ακόμη και μέσα σε γόνδολες αν χρειαστεί, την εποχή που υπάρχει εισροή του νερού στην πόλη.

Μέσα στο «Ψηλό Νερό» θα βρεθείτε περιτριγυρισμένοι από πλήθος βιβλίων κι αν είστε τυχεροί ίσως καταφέρετε να προλάβετε να κάτσετε στην καρέκλα μπροστά στο κανάλι, για να ξεφυλλίσετε το βιβλίο σας, ενώ οι γονδολιέρηδες περνούν μπροστά σας, τραγουδώντας.

Από μακριά θα φαίνεστε σαν να κάθεστε στο κατάστρωμα ενός ιστιοφόρου που έχει για πανιά του στοιβαγμένα βιβλία κι έχει χαράξει ρότα για τον κόσμο των γνώσεων. Καλό σας ταξίδι!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tilestwra.com