Πιστός σε μια οικογενειακή παράδοση ενός αιώνα προσφοράς στην εκπαίδευση, ο συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτης Παρασκευαΐδης παραχώρησε κτηματική – οικοπεδική έκταση επτά στρεμμάτων στην περιοχή της Σουράδας στο νότιο τμήμα της πόλης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση σχολικής στέγης.

Τη δωρεά της μεγάλης οικονομικής αξίας έκτασης, ανακοίνωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, σημειώνοντας ότι στο οικόπεδο θα μπορούσε ν’ ανεγερθεί το νέο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, το οποίο με 130 μαθητές συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο των 230 μαθητών, δημιουργώντας μια κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται εκρηκτική.

Ας σημειωθεί ότι ήδη ειδικοί διερευνούν τη δυνατότητα αγοράς οικοπέδου ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολείου. Η δωρεά του κ. Παρασκευαΐδη δίνει προοπτική λύσης στο αδιέξοδο αφού ακόμα και αν δε φιλοξενήσει την ανέγερση του συγκεκριμένου σχολείου μπορεί ν’ αξιοποιηθεί για άλλο σχολείο.

Όπως σημείωσε ο κ. Αριστείδης Καλάργαλης, θα ανακοινώσει επίσημα τη δωρεά στον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό κατά τη διάρκεια συνάντησης τους, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αποδοχής της δωρεάς και του ελέγχου του οικοπέδου από επιτροπή καταλληλότητας.

Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, γιός του «σοφού» παιδαγωγού Σταύρου Παρασκευαΐδη γεννήθηκε το 1933 στη Μυτιλήνη, όπου και ζει. Σπούδασε όπως κι ο αδελφός του Σταύρος, φιλολογία κι υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση από τις θέσεις του φιλολόγου, του γυμνασιάρχη, του λυκειάρχη, του προϊσταμένου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του σχολικού συμβούλου.

Ασχολήθηκε με την ιστορία, τη λαογραφία, την κριτική του γραπτού λόγου ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου και Λήμνου, εκπρόσωπος στη Λέσβο της Διεθνούς Αμνηστίας, πρόεδρος της Εταιρίας Αιολικών Μελετών και περιφερειακός έφορος Προσκόπων Λέσβου. Έγραψε άρθρα, μελέτες και πολλά βιβλία.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.newsit.gr