Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Με μια πρώτη ματιά το «Bitty and Beau’s» μπορεί να σου φανεί σαν κάθε άλλο café  που έχεις δει. Όμως είναι κάτι περισσότερο απ’ αυτό που νομίζεις.

Η επιχείρηση που βρίσκεται στο Wilmington, της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, ιδρύθηκε απ’ τον Ben και την Amy Wright τον Ιανουάριο του 2016. Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά κι άνοιξαν αυτό το ξεχωριστό café για να τιμήσουν τα δυο μικρότερα παιδιά τους  Bitty και Beau που γεννήθηκαν με σύνδρομο Down, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε άτομα με αναπηρία.

Μέσα απ’ τη δυνατότητα που τους δίνουν, προσπαθούν να μεταδώσουν το μήνυμα της αξίας και της δύναμης που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, βγάζοντάς τους απ’ τη συνεχόμενη αποξένωση λόγω της ελλιπούς πληροφόρησης της κοινωνίας.

Το café «Bitty and Beau’s» είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο προς μίμηση κι από άλλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, για το πως θα μπορούσαν να εντάξουν ενήλικες με αναπηρία στο εργατικό δυναμικό τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους όχι μόνο για την ίδια την επιχείρηση αλλά και για τους πελάτες που συναναστρέφονται καθημερινά.