Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η διεθνής περιβαλλοντική ομάδα «A Plastic Planet» σε συνεργασία με το πολυκατάστημα «Ekoplaza» στο Άμστερνταμ, δημιούργησαν το μοναδικό στον κόσμο τμήμα που δεν περιέχει πλαστικές συσκευασίες.

Περισσότερα από 700 προϊόντα όπως κρέας, ρύζι, σοκολάτες, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά και snack, είναι διαθέσιμα για τους καταναλωτές δίχως το παραμικρό ίχνος πλαστικού στις συσκευασίες τους.

Το πλαστικό έχει αντικατασταθεί από βιοδιασπώμενα υλικά, μέταλλο, χαρτόνι και γυαλί. «Η λειτουργία του πρώτου σε πολυκατάστημα τμήματος στον κόσμο, απαλλαγμένου από πλαστικό, αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στον αγώνα κατά της ρύπανσης από πλαστικά υλικά» ανέφερε ο ιδρυτής της A Plastic Planet, Sian Sutherland.

Το γεγονός ότι κατάφεραν να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη ιδέα, καταρρίπτει τον μύθο πως δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά προϊόντα χωρίς πλαστικές συσκευασίες και κάνει την αρχή για ένα μέλλον στο οποίο θα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν εάν θα προμηθευτούν ή όχι, τα απαλλαγμένα από πλαστικό στη συσκευασία τους προϊόντα.

Η Ekoplaza σχεδιάζει να δημιουργήσει ίδια τμήματα και στα υπόλοιπα 74 καταστήματα της αλυσίδας στην Ολλανδία έως το τέλος του έτους, κάνοντας τη διαφορά παγκοσμίως.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com