Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Τα παιδιά έχουν αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα. Κι είναι εκείνα που δίνουν τις πιο όμορφες ιδέες και τα πιο πρωτότυπα concepts στους μεγάλους.  Κάπως έτσι, ένα εργαστήριο σχεδίου στην Τουρκία, αποφάσισε να σπάσει κάθε κώδικα στη δημιουργία έργων τέχνης, έργων που έχουν εμπνευστεί από παιδικές ζωγραφιές.

Το Tasarim Takarim Studio με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ζητά από τους πελάτες τους να στείλουν τα δικά τους ιδιαίτερα «έργα τέχνης» ζωγραφισμένα από τα παιδιά τους και μετατρέπει τα σχέδια τους σε μαγευτικά κοσμήματα που θα κρατούν για πάντα ζωντανή, μια αγαπημένη παιδική ανάμνηση.

Δύο καλλιτέχνες με εμπειρία σε κλάδους τέχνης όπως η λιθογραφία, η χαρακτική και η μεταξοτυπία, αποφάσισαν να «μετακομίσουν» στη βιοτεχνία κοσμημάτων και να κάνουν το στούντιο το οποίο ίδρυσαν, πασίγνωστο, ξεκινώντας να δημιουργούν τα πιο όμορφα κι αγαπησιάρικα κοσμήματα που έχουμε δει! Κοσμήματα όμοια με τα σχέδια των παιδικών ζωγραφιών.

«Πιστεύουμε ότι η παιδική τέχνη είναι το πιο σημαντικό δομικό στοιχείο της δημιουργικότητας και η εκτίμηση των σχεδίων των παιδιών είναι ο καλύτερος τρόπος να τα υποστηρίξεις. Εφαρμόζουμε τις ζωγραφιές των παιδιών σε μοναδικά και πολύτιμα κοσμήματα κάθε μέρα με περισσότερη αγάπη και χαρά» δηλώνουν οι δημιουργοί κι εμείς είμαστε ενθουσιασμένοι με τα σχέδια των κοσμημάτων τους.

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο γοητευτικά έργα που δημιουργήθηκαν από το εργαστήριο τους και  που παραμένουν ανεκτίμητα ορόσημα στη ζωή ενός ανθρώπου όπως  μεγαλώνει, καθώς και στην ιστορία της οικογένειάς του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.metdaan.com